Afbeelding clapper-board met de tekst: concertregistratie
Afbeelding clapper-board met de tekst: bedrijfsfilm
afbeelding filmframe
afbeelding filmframe
afbeelding filmframe
afbeelding filmframe

OVER MAGVISIONS

MagVisions is een videoproductiebedrijf gevestigd in het stadshart van Amsterdam. Het bedrijf is opgericht door Margriet Kamphuis, geluidstechnicus, cameravrouw, editor, producent en cultureel antropoloog.

Margriet Kamphuis:
“Na een korte loopbaan in het jeugdwelzijnswerk, heeft mijn liefde voor muziek mij naar een muziekopnamestudio in Groningen geleid. Daar heb ik het vak van geluidstechnicus geleerd. Na het studiowerk heb ik het geluid verzorgd van live concerten. In de tussentijd hield ik mijn vakkennis up-to-date door verschillende cursussen en opleidingen te volgen.

Ik kreeg een baan bij Meta Sound in Amsterdam, een grote postproductie filmstudio, waar ik werkte als geluidstechnicus en operateur. Dat beviel erg goed, toch ik wilde meer. Ik ben culturele antropologie gaan studeren. Tijdens mijn studie bleef ik werkzaam in de (multi) culturele en artistieke sector. Ik heb bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen gewerkt, het Persmuseum en deed managementwerk voor een Afrikaanse muziek- en dansgroep. Bij Salto Tv heb ik een aantal jaren televisieprogramma’s geproduceerd, inclusief camerawerk en videomontage.

Door voortdurend samen te werken met collega’s uit verschillende disciplines in de muziek en filmwereld, heeft mijn kennis en ervaring zich verder uitgebouwd. Ik ben mij toen verder gaan richten op een eigen videoproductiebedrijf. Al deze kennis en ervaring heeft zich uiteindelijk gebundeld in het bedrijf MagVisions.”

 

Logo Magvisions